2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Zapomenuté heslo › Koule z mletého masa na zelenině

Název Množství a jednotka
mleté maso 400 gramů
nastrouhaný sýr 100 gramů
máslo 120 gramů
celer bulvový 1/4 kusu
mrkev 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli . Okořeníme tymiánem a pepřem. Důkladně promícháme . Tvoříme asi 4 centimetrové kuličky.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme nastrouhaný celer, mrkev, jemně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.Okořeníme rozmarýnem, tymiánem, pepřem a soli. Dusíme asi 15 minut a přidáme překrájená rajčata. Chvíli podusíme a do tohoto základu dáme masové koule.Chvíli dusíme, pak podlijeme vývarem a dodusíme do měkka.


 


RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Zelňačka

Postup: Zelí dáme vařit do osolené vody. Přidáme klobásku vcelku, bobkový list, nové... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...